Thursday, June 16, 2011

lirik lagu pertama

assalamualaikum....


alhamdulillah dah dekat sebulan setengah aku kt rumah dan macam-macam yang terjadi. 
Result exam hari tu pun dah dapat... Alhamdulillah, boleh tahan la...tapi confirm x dekan....haahaha...next sem try lagi...(berapa kali azam dah ni...haish! =.="


Kali ni nak kongsi lirik lagu yang rasanya bermakna untuk kita hayati..
Lagu ni sebenarnya lagu tema Imam Muda. Tajuk: HambaMu

Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah

Ooooooo
Hambamu Allah…..

Sekiranya takdir menguji
Cekalkan hasrat dihati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus azam

Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya hati di terang
Tunjukkan jalan
Seandainnya hilang
Tegakkan perjalanan
Yang bakal ditempuh

Tegakkan semangat bila runtuh,
Setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku
Hamba mu Allah



p/s: kalau nak dengar try la upload mana2...hahhaa...
tapi sure laa....lagu ni best dan beri makna....terpulang juga pada masing-masing





1 comment:

pooyuh said...

ambuii...aktif no lani disamping sibuk ngn aktiviti surirumah sepenuh masa..haha

contengan jalanan

get this widget here