Wednesday, December 29, 2010

jangan kata x suka

seriously, jangan kata x suka pada sesuatu perkara.
banyak kali dah jadi dekat aku. bila kata x suka, itu la yang aku dapat.
antaranya:

  • masa darjah satu, ada satu kelas baru buka sbb bdk darjah satu kat skolah tu ramai. aku x mau masuk kelas yang baru tu, sbb x dak kawan aku yang satu tadika ngn aku dulu. x dak geng laa.n tengok2 nama aku yang kena sebut dulu. maka, masuklah aku dalam kelas 1 JAYA di Sekolah Kebangsaan Sik.

  • dulu kakak aku masuk SMKA Sik. SMKA Sik ni, skolah yang baru. kakak aku kira 2nd batch la.. biasa la skolah baru kan. kompom panas, x dak pokok, dah la atas bukit, air susah naik. slalu x dak air. aku plak jenis x ska dok sekolah menengah dekat2 ngn rumah walaupon asrama. skolah tu 10 minit ja dari rumah aku. aku punya la berusaha dpt 5A UPSR so that aku dpt masuk SBP. tapi rancangan Allah lagi hebat. dalam x suka SMKA Sik, last2 skolah tu jugak la aku masuk.

  • aku x suka dekat orang yang handsome sgt sbb bg aku org yg handsome sgt ni playboy(minded sklah menengah). tapi bila time form 2, ada sorang ni yang kalau ikot rating kawan aku, dia handsome sgt laa..macam mna aku boleh kena scandle ngn dia. X PAHAM. ni semua salah budak laki. tapi aku x couple ngn dia tauu...scandle ja. sbb scandle tu la aku dikenali oleh bdk2 skolah tu. haish~x patot.... aku x bersalah...

  • bila tyme cuti lepas PMR, aku balik Selangor, rumah nenek sebelah mak. pastu mak aku nk melawat skolah lama dia, KIK. aku x tau Kolej Islam Klang(KIK) tu rupanya Kolej Islam Sultan Alam Shah(KISAS). bila aku masuk melawat, aku dh memang terdetik dlm hati, " Ya Allah, buruknya skolah ni...dengan x dak catnya..tepi jalan, bising semua, mcm mna la org boleh study kt sini". tengok2, dapat result pmr 9A, aku dpt offer KISAS. naaaaaahhhh... padan muka aku!!!hahahahaa... 

  •  Time aku kt KISAS, ramai la bdk baik2. tapi aku ni x dikira baik.hahhahaha. sbnrnya aku baik, tapi sbb ada org lagi baik dr aku, so, aku krang la baik.hahahahahaa..penah 1 hari ni, kwn ak nk hadiahkn tdg kt aku. dia tnya aku pkai tdg labuh ka, tdg biasa.. n aku penah ckp "tobat aku x pakai tudung labuh...boleh pengsan hampa kalau tgk aku pakai tdg labuh kt luar". nampaknya tobat aku tu, terkena balik.skrg aku pakai tdg labuh, tanpa paksaan or dorongan sapa2 pon. hmmm....ahhahahaha

  • watch out kalau nak sumpah org2 yang couple. aku penah jugak kata, x suka aku couple2 ni.. nak couple, kawen je la terus. tapi habis skolah menengah ja, aku pi couple dgn budak sains alam shah. tpi x dak pegang tangan ka, dating ka. tapi tu laa, couple jugak.haish...alhamdulillah ada lagi chya kebenaran Allah untuk aku. aku skrg x couple dh. couple dulu tu, brapa bulan ja. lepas tu, masing2 dapat kesedaran. kami pon x gaduh2 time clash.hahahahahahaa...mcm lawak plak ada kenangan couple. nauzubillah aku ulang balik bnda tu. moga Allah pelihara iman.amin =) 

  • dulu kakak aku matrik Perlis. bila aku pegi melawat, aku tgk bdk2 matrik ni mcm sosial. n AKU X SUKA!!aku mmg dh berazam x mau masuk matrik. nk fly la konon. tengok2 dapat twaran fly, aku terpaksa tolak. last2 masuk matrik penang jugak aku. tapi sbnrnya masalah sosial, bergantung kpd pembawakan diri masing-masing. ilmu dah ada, tggu praktik ja. pandai cri kawan n kawal diri, insyaAllah~

  • time darjah 5 dlu, aku penah pegi melawat beberapa U.lawatan utk student area daerah baling/sik. dalam banyak-banyak U yang aku pegi, aku paling x suka pegi USM. sbb aku rasa cafe dia sesak n kotor dlu. hahhahaa.... padan muka aku skali lagi sbb skrg aku kt USM kampus kesihatan. walaupon bukan kt penang, but still i'm one of keluarga USM. 

  • plus, aku dlu x suka kelantan. aku respect n kagum dengan ilmu agama di kelantan. tapi aku x brapa suka perangai certain orang kelantan. sbnrnya, aku rasa semua negeri pon ada yg berperangai 'begitu'. tapi Kelantan jugak yg kena cop. punya la x mau dulu, skrg aku kena dok kelantan 4 taun!!!hahhahahahaha.....

as the conclusion, janganlah kata x suka dengan melulu...

p/s: x suka kelas pagi setiap hari.............*_*


2 comments:

yg XTIPU said...

hahaha..~~ i like!!
tapikan, kalo kite inversikan, nnti dikate hipokrit, macam mane yer..??(phm ke ayat keling nih..hihi)

taiconan said...

here comes,“Sayangilah sesuatu berpada-pada, boleh jadi dia menjadi sesuatu yang kamu benci satu hari kelak, dan bencilah sesuatu berpada-pada, boleh jadi dia akan menjadi sesuatu yang kamu sayangi satu hari kelak” - pepatah arab

contengan jalanan

get this widget here